Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Pomazánka ze syrové červené řepy

2 červené řepy (mám takové ty podlouhlé cca 10 -15 cm)

1 neochucené pomazánkové máslo je nejlepší (můžete dát i tvaroh/ jogurt)

1 lžíce majonézy

1 stroužek česneku

1 hrst vlašských ořechů nadrobno (cca 6-8 ořechů), či opražená sezamová semínka

dochutit malilinko pepř, sůl

Nejdříve škrabkou oloupu řepu na novinách, položím na keramický talíř (barví). Na jemném struhadle řepu nastrouhám do mísy. Přidám celé pomazánkové máslo bez příchutě, lžíci majonézy (kdo chce může light verzi), prolisovaný větší stroužek česneku. Lze i dva, ale pro děti je to už moc. Vezmu lžíci a celé to zamíchám. Vlašské ořechy buď nakrájet nadrobno nebo já je rozlámu jen rukou. Zamíchám. Lze hned konzumovat nebo dát uležet do lednice, kde pomazánka vydrží i 2 dny, pokud ji předtím někdo nesní.


Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme