Recepty
Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .
Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)
Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí
Barevná rýže s orientální směsí
Potřebujeme:
( množství cca na 4 porce )
- 1-2 ks mrkve
- 1 ks pór
- 1 ks řepy
- 1-2 ks pastiňáku
- 1 ks cibule
- 1-2 dcl vody
- 2-3 stroužky česneku
- 2 hrníčky rýže
- sójové maso
- sůl, pepř, koriandr, kari, mletá paprika, bylinky, případně i chilli
- olivový olej
- díky řepě rýže získá krásnou fialovo-růžovou barvu
- lze přidat kolečka světelného kořene, na kostičky nakrájenou dýni, atd.
- dle chuti možno přidat semínka
Postup:
Řepu oloupeme a nakrájíme jí na malé kostičky, ty uvaříme spolu s koriandrem a rýží. V dalším hrnci si uvaříme sójové maso v osolené vodě s paprikou a kari. Mrkev, pór, pastiňák omyjeme, a nakrájíme na slabší kolečka. Na pánvi lehce osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou zeleninu, chvíli restujeme, a poté podlijeme vodou, přiklopíme a vaříme dokud zelenina nebude na zkus. Následně odklopíme, přidáme tenké plátky česneku, kari, sůl, pepř, bylinky, a vaříme dokud se přebytečná voda nevypaří. Nakonec do směsi přidáme maso, vše řádně promícháme a můžeme servírovat.
Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme