Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Jablečný závin s řepou

 Potřebujeme:

( množství na dva záviny )

  • 3-5 ks jablek
  • 1 ks řepy ( zhruba polovina množství co jablek, jakýkoliv druh )
  • 100g třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové kůry
  • strouhanka, kukuřičná, jáhlová či jiná mouka k zahuštění
  • 1 balení listového těsta

      Postup:

      Řepu oloupeme a nakrájíme jí na malinké kousky, jablka taktéž oloupeme, ale nakrájíme je na kousky o něco větší. Vše smísíme, přidáme cukr, citronovou kůru-radši po troškách, abychom to nepřehlali, jinak by náplň byla nahořklá, a nakonec strouhanku či mouku, dle potřeby. Poté si těsto rozdelíme na dvě poloviny, vyválíme na dva podlouhlé pláty, které naplníme směsí a zavineme. Pečeme při 180°C do zezlátnutí těsta, a to cca 15-20 min.

      Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
      Které další plodiny pěstujeme