Recepty
Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .
Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)
Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí
Celerová remuláda na topinky
Jednoduchá a rychlá celerová pochoutka na topinku nebo k masu. Je vynikající na opečené tousty nebo i v topinkovači opečený chleba.
4 porce, 15 min.
Suroviny
350 g celeru oloupaného
250 ml majonézy
2 kyselé okurky
1 lžička dijonské hořčice
1 uvařený žloutek
1 polévková lžíce čerstvé pažitky
1 polévková lžíce čerstvé hladkolisté petrželky
šťáva z poloviny citrónu
sůl
pepř čerstvě mletý
Celer oloupu a nakrájím na tenoučké nudličky. Mám struhadlo na julienne (http://www.tescoma.cz/priprava-a-zpracovani-potravin/krajece-struhadla-kuchynske-nastroje/handy/643854-struhadlo-julienne-handy ) , a tím to jde úplně snadno. Nudličky pokapu šťávou z citrónu (to aby nezhnědly) a dám je odpočinout do ledničky.
Mezitím si připravím do misky majonézu, nadrobno pokrájenou hladkolistou petrželku a pažitku (kdo nemá doma, dá se koupit tato kombinace čerstvě uříznuté. Já to koupil v Bille), na jemném struhadle nastrouhaný uvařený žloutek (uvařil jsem celá vajíčko a žloutek vyloupl), hořčici a najemno nastrouhané nakládané okurky. Všechno zamíchám i s celerem, dochutím solí, pepřem a jím hned nebo schovám do lednice "na potom". Hotovo.
Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme