Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Halloweenská dýňová polévka

Potřebujeme:

( množství na cca 4 porce )

  • dužinu z dýně cca 500g
  • 2-3 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř, koriandr či muškátový oříšek, kmín, bylinky
  • zakysaná smetana, smetana na vaření či bílý jogurt
  • polévku můžeme také dozdobit opraženými slunečnicovými semínky či ořechy, ještě lepší je podávaná s topinkami

Postup:

Cibuli nakrájíme a v hrnci ji lehce osmahneme na olivovém oleji, poté přilijeme cca 1 l vody, osolíme, přidáme dužinu z dýně spolu s oškrábanými na kostičky nakrájenými bramborami, doměkka uvaříme. Nakonec přidáme česnek, koření, rozmixujeme, a ještě chvíli povaříme. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou či jogurtem, polévku lze také celkově zjemnit smetanou na vaření.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme