Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Rychlá květáková omeleta

4 porce

1 květák, 4 vejce
sůl nebo grilovací koření (Vitana třeba)


Rozebereme květák na kousky tak, aby se dali nastrouhat. Na nejhrubším struhadle je nastrouháme. Doporučuji strouhat od nejtvrdších částí k nejměkčím, aby ty tvrdé konce byli dokonale nastrouhané. Když mi v ruce zbude tvrdý kousek květáku blbě se to totiž dostrouhává a omeleta pak nebude držet zcela pohromadě.
Přidáme 4 vejce dle množství viz výše, aby se to celé spojilo. Přisypeme grilovací koření nebo jen osolíme. Zamícháme. Vezmeme pánev, dáme na ní olej a rozpálíme. Následně dáme květák na pánev do přiměřené (slabší) vrstvy a opečeme. Problém může být s otočením, kdy se to někdy rozsype. Já to podeberu dvěma plochýma vařečkama/ lopatkama a docela se mi daří omeletu udržet pohromadě.

Podáváme s oblohou (rajčata, apod.), dobré je to s majolkou, kečupem, jak to komu vyhovuje....

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme