Recepty
Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .
Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)
Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí
Jarní zeleninový salát
Pro dva strávníky si připravíme ledový (hlávkový) salát, svazek ředkviček, salátovou okurku, 2 cibulky s natí, 1 vejce (uvaříme natvrdo), citrón, sůl, bílý jogurt, pažitku.
Příprava: Veškerou zeleninu omyjeme a necháme okapat. Salát nakrájíme na hrubší nudle a ředkvičky na jemnější nudličky. Okurku oloupeme, rozpůlíme podélně a nakrájíme na půlkolečka, cibulky i s natí na kolečka.
Osolíme, zakapeme citrónem, přelijeme jogurtem a povrch ozdobíme nasekaným vejcem. Nakonec posypeme pažitkou.
Na chvilku dejme do chladničky. Vychlazený salát chutná mnohem lépe. Variant tohoto salátu je mnoho - například namísto vejce dáme kuřecí maso a jogurtový dresink.
Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme