Recepty
Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .
Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)
Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí
Netradiční bramborový salát s jablky
Potřebujeme:
- brambory dle potřeby množství ( pro 4 porce cca 4 brambory )
- poloviční množství jablek
- na jemno strouhaný celer cca ¼ množství brambor
- na hrubo nastrouhanou mrkev taktéž cca ¼
- mražený hrášek-přiměřeně
- 1-2 na jemno nakrájené cibule
- plnotučná hořčice
- zakysaná smetana
- bílý jogurt
- sůl, pepř
- řepkový či olivový olej
- citronová šťáva
- dle chuti také můžete přidat rozinky, brusinky, semínka či ořechy, a to buď jako ozdobu, nebo přímo do salátu
- lze přidat i nakrájené kyselé okurky, ale i na kostičky nakrájenou syrovou řepu
- salát je výborný v kombinaci s grilovaným hermelínem, lososem, ale i se vším ostatním :)
Postup:
Brambory uvaříme, oloupeme a vystydlé je nakrájíme na menší kostičky. Jablka taktéž oloupeme a nakrájíme, a promísíme je s troškou citronové šťávy, aby nám nezhnědla. Přidáme rozmrazený hrášek, strouhanou mrkev, celer, spařenou cibulku. Zvlášť si připravíme dresink ze zakysané smetany, jogurtu, dle chuti hořčice, soli, pepře a trošky oleje. Na závěr vše promísíme, případně dle chuti poupravíme. Salát podáváme ideálně chlazený.
Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme